Skoleelevene skal ta direkte kontakt med lokalt næringsliv og presentere hvordan virtuell teknologi kan brukes til for eksempel inspeksjon og kartlegging.
- Dette er innovasjon i praksis. Teknologi- og forskningselevene får muligheten til å bli kjent med det nyeste innen teknologi i reelle arbeidssituasjoner. Samtidig får Gassco utvidet horisonten, og får mer kunnskap om nye bruksområder, sier Gudmundur Kristjansson, leder for F&U i Gassco.
Mandag fikk elevene oppdraget, og fikk testet VR-briller. Neste milepæl er at elevene skal lage en bedriftsrapport som skal inneholde mulige bruksområder for VR-teknologi og 360-graders film/foto.
Avslutningsvis vil det bli avholdt en fellespresentasjon hvor alle ni gruppene, samt de aktuelle bedriftene, møtes for å vise fram resultatene. Gassco stiller utstyr til rådighet og blir en døråpner til næringslivets reelle behov.
- Kopervik videregående skole tok kontakt med oss på bakgrunn av det gode samarbeidet vi allerede har i forbindelse med innovasjonscampen Gassco Challenge, som arrangeres årlig sammen med en rekke lokale videregående skoler. Det er inspirerende å se at vi blir assosiert med framtidsrettede løsninger. Gjensidig fruktbare samarbeid er gull verdt, avslutter Kristjansson.
(14.02.2017)