Nyheter

Nyheter
29. nov 2019 2 minutter

Konsekvensutredning for avvikling av Knarr gasseksportrørledning

Foreliggende konsekvensutredning er utarbeidet i henhold til fastsatt program for konsekvensutredning datert 4. juli 2019.
Nyheter
12. sep 2019 2 minutter

Naturgass blir den største energikilden

DNV GLs Energy Transition Outlook 2019 slår fast at naturgass vil bli stadig viktigere når energimiksens karboninnhold reduseres. Verden kommer til å trenge store mengder naturgass.
Jan_Skogseth
Nyheter
26. jun 2019 1 minutt

Jan Skogseth ny styreleder i Gassco

Jan Skogseth ble utnevnt til ny styreleder for Gassco under generalforsamling i Oslo i går, tirsdag 25. juni.
Nyheter
16. mai 2019 1 minutt

Forslag til program for konsekvensutredning – Avvikling av Valemon rikgassrørledning

Foreliggende forslag til program for konsekvensutredning er utarbeidet i henhold til petroleumslovens bestemmelser om avslutning av petroleumsvirksomhet og disponering av innretninger på norsk sokkel.
Gassco - mars 2010 Bygnes / Kårstø
Foto : Øyvind Sætre / +47 91390036 / www.oyvindsatre.no
Nyheter
10. jan 2019 2 minutter

Stabilt høy gasseksport til Europa

I 2018 transporterte Gassco 114,2 milliarder kubikkmeter gass gjennom rørsystemet fra Norge til Europa. Det tilsvarer ni ganger norsk vannkraftproduksjon.
nyhamna_shell
Nyheter
17. des 2018 2 minutter

Oppstart av Polarled

16. desember startet den første gasstransporten gjennom Polarled-rørledningen. En helt ny gassprovins for norsk gass til Europa er nå åpnet.
Kilde: Energinet
Nyheter
3. des 2018 1 minutt

Gasstransportsystemet utvides

De polske og danske gasstransportoperatørene GAZ-SYSTEM og Energinet har begge vedtatt investeringsbeslutninger for bygging av Baltic Pipe.
Nyheter
8. nov 2018 1 minutt

Vestprosess og Kollsnes nedstengt

I forbindelse med sammenstøtet mellom fregatten Helge Ingstad og tankskipet TS Sola ved Sture-anlegget i Øygarden er rørledningen Vestprosess og prosessanlegget Kollsnes nedstengt.
Nyheter
8. nov 2018 1 minutt

Kollsnes og Vestprosess starter oppkjøring

Kollsnes prosessanlegg og røret Vestprosess starter opp igjen torsdag ettermiddag, etter å vært nedstengt i forbindelse med sammenstøtet mellom fregatten KNM Helge Ingstad og tankskipet Sola TS tidligere samme dag.
Eksport til Tyskland gjennom mottaksterminalen i Emden (bildet) var en sterk bidragsyter til sommerens høye leveranser. Den nye terminalen ble satt i drift i 2016.
Nyheter
21. sep 2018 4 minutter

Rekordsommer for norsk gass

Aldri før har Norge levert så høye sommerleveranser til Europa, og nå klargjøres åpningen av den nye Polarled-rørledningen som vil transportere gass fra Norskehavet.