9. okt 2014 1 minutt

Operatør av nytt rør

Trykktesten på Valemon rikgassrør er godkjent, og Gassco har i dag tatt over operatørskapet av det 177 kilometer lange røret som vil frakte rikgass til Heimdal-feltet i Nordsjøen.
Bilde: Statoil

Gassco har dermed blitt operatør for interessentskapet Valemon rikgassrør, som eier røret på 22 tommer. Statoil er teknisk tjenesteyter (TSP). Valemon rikgassrør knyttes til det eksisterende Huldra-røret. Teknisk kapasitet for Valemon-rikgassrørledningen er 13 millioner standard kubikkmeter pr. dag. 

Valemon er et gass- og kondensatfelt lokalisert rundt 10 kilometer vest for Kvitebjørn i den nordlige delen av Nordsjøen. Statoil er operatør av feltet, som nå er under utvikling. Oppstart av produksjon forventes i løpet av fjerde kvartal i 2014.

- Å overta som operatør for et nytt rør krever omfattende planlegging, sier Jan Hauge, direktør for systemdrift i Gassco.

- Vi har oppnådd dette gjennom svært godt samarbeid med Statoil. Den neste milepælen i prosjektet er å ferdigstille vanntømmingen av røret i løpet av november.

(09.10.2014)