22. okt 2015 2 minutter

Stort engasjement på Gassco Challenge Innovasjonscamp

Hvordan ser prosessanlegget på Kårstø ut om 30 år? Det er oppgaven som 165 elever fra videregående skole får brynt seg på i dag.
Energi og engasjement fra første sekund. Dette er fra en av flere oppvarmingsøvelser. Fra venstre: Eivind Havnen, Ingrid Jacobsen (delvis skjult), Brit Therese Kristiansen og Marcos Haugland, alle fra Kopervik vgs.

Gassco Challenge Innovasjonscamp arrangeres for første gang i år og er et samarbeid mellom og Gassco og Ungt Entreprenørskap med fokus på realfaglig utdannelse.

- Gassco Challenge Innovasjonscamp handler om å bruke den kunnskapen man har til å komme fram til kreative og nye løsninger på en reell problemstilling. Vi håper at elevene ser at det er behov for realfag i tillegg til evnen å tenke nytt og kreativt for å løse fremtidens utfordringer, sier Hanna Eriksson, prosjektleder i Gassco.

I forkant av innovasjonscamp’en har alle skoleelever hatt besøk fra Gassco og Ungt Entreprenørskap for å forberede dem best mulig på oppgaven. Elevene går på VG2 med studiespesialisering i realfag på Vardafjell, Skeisvang, Kopervik og Lundeneset videregående skole. 

Alle gruppene skal levere forretningsplan og presentasjon av sin løsning. Det er satt ned en solid fagjury bestående av Marit Karlsen Brandal fra Innovasjon Norge Rogaland, May-Britt Vihovde varaordfører i Haugesund, Øistein Johnsen fra Polytec, Roar Nakling Martinsen fra Statoil, Vibecke Lykke Olsen fra Ungt entreprenørskap Rogaland og Alvin Hansen fra Gassco.

(22.10.2015)